top of page

PFFF… Het lukt niet meer: De Shitty Road naar Herstel

Herstel is niet altijd de rozegeur en maneschijn die je op social media ziet. Als je naar foto's kijkt van mensen die stralen van geluk na hun herstel, kan het moeilijk zijn om je voor te stellen dat dit ook bij jou zo gaat zijn. Want nu ben je aan het afzien en merk je dat geluk nog niet. Er zijn af en toe lichtpuntjes, maar er is ook nog veel duisternis. Het is belangrijk om te begrijpen dat de weg naar herstel een shitty road is, vol met ups en downs. Het is als het beklimmen van een berg, waarbij het afzien tijdens de klim uiteindelijk leidt tot het prachtige uitzicht bovenaan.


De Shitty road van herstel

Misschien voel je je momenteel overweldigd door de uitdagingen die herstel met zich meebrengt. Niet alleen de uitdagingen rond het eten, maar ook de gevoelens en de gedachten die daarbij horen. Het voelt soms overweldigend aan, alsof je er totaal geen controle hebt. Dat gevoel van "PFFF… Het lukt niet meer" is normaal, en het is oké om toe te geven dat herstel moeilijk is. Het is niet de glanzende reis die sommigen doen voorkomen, maar eerder een hobbelige weg die je moet bewandelen om uiteindelijk op een betere plek te komen.


Ups en Downs van Herstel

Net zoals bij het beklimmen van een berg, zijn er tijdens de weg naar herstel momenten van afzien, maar ook momenten van voldoening en groei. Het is belangrijk om te erkennen dat herstel niet een constante stijgende lijn is, maar eerder een reeks ups en downs. Soms zul je je sterker en veerkrachtiger voelen, terwijl op andere momenten de uitdagingen overweldigend lijken.

Verschillende soorten plezier

Herstel kan worden vergeleken met verschillende vormen van plezier. Soms ervaar je plezier tijdens de moeilijke momenten, wetende dat je vooruitgang boekt. Andere keren is het afzien tijdens de strijd, maar ervaar je het plezier van overwinning achteraf. Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfs als je nu denkt dat herstel geen plezier met zich meebrengt, er in de toekomst momenten zullen zijn waarop je de vruchten plukt van je inspanningen.


De berg beklimmen

Stel je voor dat herstel als het beklimmen van een berg is. Terwijl je de steile hellingen trotseert, ervaar je misschien momenten van vermoeidheid, angst en zelfs ontmoediging. Maar elke stap die je zet, brengt je dichter bij de top. Soms zie je een glimp van het uitzicht, een glinstering van hoop te midden van de uitdagingen. En wanneer je uiteindelijk de top bereikt, kun je terugkijken op de weg die je hebt afgelegd en erkennen dat het afzien de moeite waard was.


Onthoud: Het is oké om het zwaar te hebben

Als je je op dit moment overweldigd voelt, onthoud dan dat het oké is om het zwaar te hebben. Herstel is geen lineair proces en vraagt veel van je. Geef jezelf de ruimte om te groeien, te struikelen en weer op te staan. Omring jezelf met steun en herinner jezelf eraan dat de shitty road naar herstel uiteindelijk leidt naar een plek van kracht, zelfliefde en vrijheid.


Dus, als je denkt, "PFFF… Het lukt niet meer," onthoud dan dat het oké is om het moeilijk te vinden. Je bent sterker dan je denkt, en elke stap die je zet, brengt je dichter bij het uitzicht op een gezond, vervuld leven. Blijf volhouden, want ook al lijkt de weg nu zwaar, het pad naar herstel is jouw reis naar innerlijke kracht en welzijn.

175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page