top of page

ONZE VISIE

Wij willen graag het ontbrekende stuk in de begeleiding van eetstoornis herstel opvangen. Dit doordat we hebben gemerkt uit eigen ervaring waar het fout loopt, of we het gevoel hebben dat we niet meer kunnen doen. Want herstellen van een eetstoornis heeft tijd nodig en vaak ook intensieve begeleiding. Want als het zo simpel was als eet gewoon wat meer of wat minder, dan gebeurde dit al.

We geloven dat je kan genezen van een eetstoornis en dat je kan leren om terug je zelf graag te zien. Dit niet door jezelf te verheerlijken, maar wel door een positieve en/of neutrale kijk op jezelf te krijgen. We geloven dat je je relatie met eten terug kan herstellen en dat je terug kan leren om te genieten van eten zonder schuldgevoel. En dat je terug kan leren om naar je lichaam te luisteren, zonder constant te denken wat dit zal doen met de weegschaal.

Het lijkt misschien een utopie, maar het lukt. Niet alleen hebben we het bewijs bij ons rondlopen, maar we hebben ook al andere mensen geholpen dit te vinden. Om de vrijheid terug te vinden en ook jezelf terug te vinden.

We hebben een holistische visie en dit betekent dus dat iedereen apart bekeken wordt. We kijken naar jouw specifieke situatie en hoe we jou het best kunnen helpen. We analyseren ook welke gedachten er allemaal in je hoofd zitten en hoe die daar gekomen zijn. En we gaan na welke hulp je allemaal nodig hebt. Want iedereen is uniek en iedereen is anders, daarom dat we geloven in een persoonlijke aanpak met veel overlegmomenten erbij. Zo dat je niet het gevoel hebt dat je overal je verhaal opnieuw moet doen, maar dat we samenwerken om je herstel op gang te krijgen.

Naast jou helpen, is er ook plaats voor je omgeving. Want we kunnen niet alleen je vangnet zijn, daarvoor hebben we je omgeving ook zo hard nodig. Daarom is het belangrijk dat er ook voor de omgeving hulp is en we dit samen kunnen bekijken. Want je vangnet is maar zo sterk als de mensen die het dragen. Dus we willen dit ook zo sterk mogelijk maken, waardoor je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

De samenwerkingen zijn steeds met gelijkgezinden en we delen onze ervaring ook met elkaar. Niet alleen van jou, maar ook wat we geleerd hebben op bijscholingen, eigen ervaringen en dergelijke. Op die manier ben je zeker dat je de hulp krijgt die momenteel gezien wordt als datgene dat kan helpen.

Visie & missie: Over ons
IMG_6417.jpg
Visie & missie: Afbeelding

ONZE MISSIE

Samen hebben we het gevoel dat er een stuk ontbreekt in België als het gaat over eetstoornisherstel. Je kan kiezen voor ambulante hulp of je kan in opname gaan. Alternatieven zoals dag therapie kan je sporadisch vinden, al moet hiernaar opzoek gaan om het te vinden. Daarom dat we willen kijken hoe we dit gat in de zorgverlening kunnen opvullen, waardoor meer mensen ook effectief kunnen genezen van hun eetstoornis.

Dit kan enerzijds door extra hulp te voorzien wanneer je nog thuis bent en je ambulante hulp krijgt. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van een werkboek om ook thuis te werken aan je herstelproces, in combinatie met ondersteuning van een team dat samen met jou kijkt wat je het beste helpt en jouw omgeving. Dit kan bijvoorbeeld zijn door je omgeving tips te geven hoe ze kunnen omgaan met een persoon dat lijdt aan een eetstoornis aan de hand van online masterclasses. De onderwerpen van de masterclasses zullen niet enkel gericht zijn op jouw omgeving, maar ook voor jou om bijvoorbeeld je triggers te leren herkennen en hoe je hiermee kan leren omgaan.

Dit alles is echter nog maar het begin van wat we willen realiseren, want onze droom is groot. En staat volledig in het teken van eetstoornisherstel. Zo dromen we er met ons drieën van om samen een open huis op te richten, waar je met je eetstoornis terecht kan. Dit om tijdelijk weg te zijn uit je omgeving of om na opname rustig terug naar huis te gaan, met de nodige begeleiding. Of waar je gewoon kan langskomen als het wat minder gaat en hulp kan krijgen, door bijvoorbeeld samen te eten. Een plaats waar je welkom bent als je nood hebt om eens te praten, of nood hebt om te weten dat je niet alleen bent.

We dromen van retraites om effectief eens met anderen weg te gaan en volledig tot rust te komen en te werken aan je eetstoornis om deze ook een plaats te geven. Maar voornamelijk om te werken aan je zelf en jezelf terug te vinden. Zodat je niet een hele tijd ergens moet verblijven, maar wel op een korte tijd intensief kan werken aan je herstel.

We dromen van een intuïtief onlineprogramma dat zich aanpast aan jouw noden om je oefeningen te geven tussen de therapieën door. Waardoor je het gevoel hebt dat je extra hulp hebt als je het nodig hebt, maar het ook kan neerleggen als je gewoon eventjes jezelf wilt zijn. Want het belangrijkste is, we dromen om je te helpen vechten tegen je eetstoornis, maar ook te beseffen dat je een eetstoornis hebt en dit niet bent. We helpen je er dan ook te herinneren aan al datgene dat jij bent buiten de eetstoornis.

En als laatste, maar misschien wel onze grootste droom (en moeilijkste om zelf te realiseren), dromen we ervan om te zorgen dat iedereen de hulp kan krijgen die hij of zij verdient. Dus dat ESpoir een oplossing kan bieden voor lange wachtlijsten, dat je niet het gevoel hebt dat je de hele tijd moet wachten, maar echt verder geholpen wordt. En als het moeilijk is om alle hulp te kunnen betalen, dat we kunnen helpen om dit terug betaalbaar te maken.

Het is een grote droom en stapje per stapje zijn we hiervoor aan het werken. Jij kan helpen met onze droom waar te maken, maar jij kan hopelijk ook door ons geholpen worden. Om terug jezelf te worden.

Visie & missie: Over ons
bottom of page