top of page

Blogbericht aflevering 5 - Psycholoog

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2022

Wat doet een psycholoog bij de behandeling van anorexia nervosa

Mijn eetstoornis, vriend(in) of vijand?


Na het beluisteren van aflevering 2 ‘ Wat is anorexia nervosa’, weten we ondertussen dat een eetstoornis niet enkel lichamelijke maar ook psychologische en sociale gevolgen heeft. Je bent aan het strijden tegen je gedachten die gericht zijn om af te vallen. Deze strijd houdt je zodanig in bedwang dat jij amper tot niet meer aan je eigen doelen kunt werken.

Raak ik ook nog verlost van deze gedachten?

Ga ik ooit nog kunnen genieten van eten (zonder de schrik om bij te komen)? Hoe is dit ooit zo ver gekomen?

Kan ik mij nog goed voelen in mijn vel?

Ik wil graag verlost zijn van deze gedachten rond eten maar weet niet hoe!?

…..


Met deze strijd en al je vragen kan je onder andere terecht bij een psycholoog / therapeut die jou dat luisterend oor biedt waar je nood aan hebt. Zij zullen jouw helpen deze vragen te bekijken vanuit een ander perspectief.

Want je HEBT een eetstoornis, je bent het niet!
“It is not our abilities that show what we truly are. It is our choices.”


- Albus Dumbledore
Dit betekent dat er verandering mogelijk is door eigen keuzes te maken. Stap per stap geef je samen vorm aan jouw herstelproces en laat je jouw eetstoornis een toontje lager zingen. Zo zal je opnieuw de energie vinden om aan jouw persoonlijke doelen te werken.


Echter kan de stap tot een psycholoog moeilijk zijn. Dan kan je zeker al jouw vragen en zorgen mailen naar 'espoir@hulpbijeetstoornissen.be' of ze stellen tijdens onze wekelijkse Q&A uurtje op vrijdagavond om 19u! Daarnaast zijn er ook praatgroepen zoals ANBN, maar ook Proud2Bme waar je steeds terecht kan.


Liefs,

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kato

Getuigenis van Nele

Mijn naam is Nele Willems en ik ontwikkelde anorexia. Ik begon steeds meer op mijn eten te letten toen ik ongeveer 17 jaar was. Ik was...

ความคิดเห็น


bottom of page