top of page

Experte Charlotte Van Moerbeke


Onze tweede PTSS- experte is Charlotte en zij is werkzaam als zelfstandig psychologe en houdt zich vooral bezig met traumatherapie. Je kan haar op instagram vinden onder HealingwithCharlotte. Hieronder lijst ik voor jou de meest belangrijke punten op die besproken werden tijdens de podcast-opname.


  • Charlotte bekijkt trauma in de hele ruime zin. Ze beschrijft het al iets dat in het verleden gebeurd is en nu nog steeds invloed heeft in je dagelijks leven, in je gedrag en gevoelens.

  • Trauma is voor iedereen anders.

  • Trauma is ook wat er gebeurd in je lichaam, de reactie van je zenuwstelsel. Je lichaam wordt door trauma in overlevingsmodus gezet. Emoties zijn op het moment van trauma minder belangrijk voor je brein omdat je in overlevingsmodus gaat. Emoties worden als het ware in een capsule of schuif in je brein geplaatst. Die emotie is een restant van energie die blijft zitten en deze heeft een enorme impact op ons leven.

  • Charlotte gebruikt brainspotting als een techniek/therapie bij traumaverwerking. Brainspotting is een lichaamsgerichte therapie die werkt met oogbewegingen. Wil je hierover graag meer weten? Via deze website vind je meer informatie: https://brainspotting.be/


Wil je graag meer weten? Luister zeker een keertje naar Espoir, de podcast via Spotify.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Eetstoornissen en PTSS

Eetstoornissen, het draait niet over eten of gewicht, maar wel over datgene wat er onder zit. En 1 van die dingen kan PTSS zijn. Daarom...

Comments


bottom of page