top of page

Ik vond het super spannend om mee te gaan met de retraite. Ik vroeg mij af of deze 3 dagen mij effectief gingen verder helpen richting herstel. Maar nu de retraite voorbij is, voel ik vooral dankbaarheid dat ik de kans kreeg om in een veilige omgeving stappen te zetten.

 

Het was een weekend vol uitdagingen, zowel op sociaal vlak als op vlak van eten. Ik ervaarde eerst heel wat paniek, de structuur van thuis valt weg en je moet dingen doen en eten dat je thuis jezelf helemaal niet ziet doen. Je moet je 3 dagen kwetsbaar opstellen voor een groep die je eigenlijk helemaal niet kent… Maar ik ben ontzettend dankbaar dat we als groep deze uitdagingen aangingen en elkaar konden steunen waar nodig.

Het was een bijzondere en mooie groep mensen, ik heb zelden zoveel positieve energie en eerlijkheid gevoeld binnen een groep.

 

De therapieën gaven me zeker inzichten die ik nog niet had. Ik leerde terug weerwoorden vormen en door te praten voelde ik me plots niet meer alleen in deze strijd. Ik kwam mezelf hier ook een paar keer tegen, wat soms ook wel eens nodig is.   

 

Hetgeen wat ik zeker meeneem uit deze retraite is dat er zeker hoop is om te herstellen. Het is nog een weg met vallen en opstaan, maar hoop doet leven. Je staat er echt niet alleen voor.

 

Dankjewel Lotte, Olivia, Nora en Julie voor jullie steun en lieve woorden! Jullie stralen wijsheid en liefde uit en maken écht het verschil.

Bieke

Ooh, ik wil ook mee!

Hier kan je meer lezen over de volgende retraites en je inschrijven!

bottom of page