top of page
IMG_6380.jpg

LOTTE DE CLERCQ

Diëtiste en expert eetstoornissen

Al jaren werk ik gepassioneerd als diëtiste, maar het is niet zo dat ik er al van kinds af van droomde om diëtiste te worden. Ik wou eigenlijk kok worden omdat ik enorm graag met eten bezig ben en graag kook, maar ik wou ook mensen helpen. Toen dan de keuze gemaakt werd voor mijn studies, ben ik op diëtiste uitgekomen en dit leek mij een leuke combo van de twee en tot op heden ben ik nog altijd blij dat ik hiervoor gekozen heb.

Tijdens mijn studies miste ik een stukje het psychologische gedeelte en toen ik begon met mijn eigen praktijk wou ik graag mensen met een eetstoornis helpen. Dit doordat ik zelf gezien heb dat mensen soms een zeer verstoorde relatie hebben met eten, maar ook omdat ik het zelf er ook soms moeilijk mee had. Dus dan ben ik begonnen met het lezen van boeken over eetstoornissen en het zoeken naar allerlei opleidingen die mij konden verder helpen om mensen te begeleiden.

Nog steeds blijf ik constant bijleren, want zelf nu, na jaren ervaring en het lezen van enorm vele boeken en volgen van verschillende opleidingen, vind ik dat je nog kan bijleren. De droom waar we hier aan werken zit al eventjes in mijn hoofd, maar ik zag er geen beginnen aan. Want alleen is maar alleen en ik wist niet dat ik iemand ging vinden die dit samen met mij zo willen realiseren.

Dus ik was super blij toen ik met pilates begon in Kortrijk, want daar leerde ik Kat kennen. We praten met elkaar en ik vertelde over mijn praktijk en toevallig genoeg begon ze over de dochter van haar vriend die een eetstoornis had gehad. Ze heeft dan ook thuis over mij gepraat en zo nam Agath contact met mij op. We leerden elkaar kennen en al snel kwamen we te weten, dat we op dezelfde golflengte zaten qua hulpverlening, maar ook dat we beide grootse dingen willen realiseren. De eerste samenwerking kwam er aan.

Met Fien is het ook een toevalligheid geweest, want haar stage had last minute geannuleerd en toen heeft ze zelf contact gezocht of ze eventueel bij mij stage mocht lopen. Ik vond het erg dat haar stage zo plots gestopt was en had hier geen enkel probleem mee. Tijdens haar stage hebben we veel gebabbeld en ook hier was er iemand die zo graag wou werken met eetstoornissen en ook een gemis voelde. Dus daarom dat we ook hebben gepraat en we hebben gekeken om samen te werken.

Het is toch raar hoe het leven kan lopen, maar in mijn ogen zijn al die toevalligheden een teken dat het zo hoort. Het heeft mij hoop gegeven dat er nog mensen zijn die denken zoals mij en die oprecht anderen willen helpen, bij zo’n moeilijk probleem. Dus ik ben blij dat ik ze heb gevonden en ga met heel veel passie en plezier met hun samenwerken om zo veel mogelijk mensen te helpen.

bottom of page