top of page
Rien.jpg

RIEN CLAEYS

Vrijwilliger

Dag lieve allemaal,


Mijn naam is Rien. Samen met mijn lieve vriend woon ik in Meetkerke, een gezellig Polderdorpje nabij Brugge. In dit Venetië van het Noorden kun je me geregeld op een Primavera Bianco met een Italiaans gekleurde helm op het hoofd zien voorbijrijden. De liefde voor mijn beestje (Vespa = wesp) is haast even groot als de liefde voor mijn vrie… Sssttt, niet verklappen! J Naast het genot van Vesparitjes en een avondcursus Italiaans, droom ik elk jaar opnieuw van een reis naar het prachtige Italiaanse vasteland. La dolce vita!

Mijn tweede passie is hetgeen waarvoor ik gestudeerd heb.  Ik ben audiologe en bekommer me om het gehoor van zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ook in het dagelijks leven probeer ik anderen te sensibiliseren om die twee waardevolle meesterstukjes aan weerszijden van het hoofd goed te verzorgen.

Als kind was ik een vrolijk meisje; een echt losbol die zich met vriendinnetjes op de lagere school en in de scouts rot amuseerde. Die zorgeloze meid verloor ik in mijn middelbare schooljaren. Op 14-jarige leeftijd werd ik opgenomen in de kinder- en jeugdpsychiatrie met Anorexia Nervosa. Twaalf jaar lang werd mijn leven geleefd door anderen en vooral door de innerlijke criticus in mijn hoofd. De laatste rechte lijn naar volledig herstel heb ik ingezet. Mijn vechtlust is groter dan ooit. Intrinsieke motivatie leidt me naar succes; ik wil en zal genezen!

Voor ESpoir breng ik graag al mijn passies samen. Ik wil jullie meenemen op mijn levensreis naar zonnige(re) oorden met het genot zoals op mijn Vespa als motor J. Ik wil een luisterend oor zijn voor iedereen die dat nodig heeft. Ik wil mijn eetstoornis meedragen in mijn verleden, leven in het heden en anderen voor een twaalf jaar durende strijd behoeden. Als vrijwilliger bij ESpoir draag ik hiertoe heel graag mijn steentje bij. Want JIJ BENT HET WAARD!

Liefs,

Rien

bottom of page