top of page
Open weekend_edited.jpg

Leer ons kennen en kom in contact met anderen

In het weekend van 10 december zetten we de deuren open en organiseren we een heus open weekend. Tijdens dit weekend kan je alles leren kennen over ons ESpoir, maar organiseren we ook verschillende activiteiten. Denk aan lezingen, een pop up winkeltje met al onze materialen en meer, open gesprekken, exposures, ... Een gevuld weekend met allerlei leuke zaken.

De opbrengst van dit weekend gaat integraal naar de oprichting van het open huis en ook om extra hulp in te richten tegen betaalbare prijzen.

Hieronder vind je de planning voor het weekend. Daarnaast kan je je ook inschrijven als vrijwilliger en ons helpen om van dit open weekend een succes te maken.

Open weekend: Welkom

WAT STAAT ER OP DE PLANNING?

Naast de lezingen kan je ook steeds naar het pop up winkeltje, waar je materialen voor herstel vindt. In het winkeltje kan je ook enkele schilderijen vinden die te koop worden aangeboden. Ook is er buiten een gezellige en warme plek gecreëerd waar je kan praten met elkaar, meer te weten kan komen over ESpoir en gewoon een momentje om hoop te krijgen en tot rust te komen.
Alle opbrengsten van het open weekend gaan naar het organiseren van meer retraites, hulp en dergelijke, maar dit ook betaalbaar te houden. Ook is het ultieme doel om te zorgen voor een plek waar je terecht kan. Denk hierbij aan het oprichten van een open huis voor mensen met een eetstoornis.

Open weekend: Diensten

ZATERDAG 10/12

11u: Verwelkoming

11u30: Voorstelling VZW Onmeetbaar Meer & ESpoir

12u30: middageten (schrijf je gerust in en dan zorgen wij voor middag eten, kostprijs: 15€).

13u30: Laurence Bauffe

14u30: lotgenotenbabbel

15u30: exposure time (wil je samen met ons een exposure doen? Schrijf je dan snel in, kostprijs: 10€)

16u: Roxane Bauwens

17u: Afronden van de eerste dag

WIE IS WIE?

Open weekend: Ontmoet het team
3.png

Komt zaterdag 10/12

LAURENCE BAUFFE

Laurence Bauffe is begin de dertig en mama van Anaïs en Rémi. Al meer dan dertien jaar leed ze aan een eetstoornis en dit jaar koos ze voor écht herstel. Begin 2022 werd ze, na vierenhalve maand wachten, eindelijk opgenomen voor de behandeling van haar eetstoornis. Ze koos er bewust voor om haar strijd -in alle eerlijkheid en zonder schaamte- te delen op haar Instagramaccount les_nouvelles_de_laurence. De geplande negen weken werden vier maanden, maar nu staat ze mentaal sterker dan ooit. Ze streeft naar een leven vol dankbaarheid, positiviteit en liefde en spoort anderen aan hetzelfde te doen. In haar boek ‘Dag eetstoornis. Genoeg is genoeg.’ lees je hoe de ziekte zich doorheen de jaren ontwikkeld heeft, wat dat deed met de omgeving (via getuigenissen), hoe Laurence haar opname beleefd heeft en vooral welke waardevolle informatie ze de lezers wilt meegeven.

IK WIL HELPEN ALS VRIJWILLIGER

Wil je graag helpen, laat het hier weten en eventueel ook hoe.

Bedankt voor de inzending!

Open weekend: Feedback
bottom of page