top of page

Open weekend 2024

Het is weer zo ver, we organiseren terug een open weekend. Een weekend vol inspiratie, hoop, tools en nog zoveel meer. In ons open huis hopen we je te verwelkomen! Zo leer je het ook kennen en help je ons om meer hulp voor eetstoornissen te realiseren.

Wanneer en waar?

Het open weekend gaat door in ons open huis, dus de Roeland Saverystraat 4 te Kortrijk. Dit op zaterdag 13 en zondag 14 april. Van 11u tot 19 uur verwelkomen we je met plezier en we hebben en druk gevuld programma. Kom nu te weten wat er op het programma staat!

Zondag 14 april

11u

11u30

Ella Hollevoet

12u30

Opening dag en starten met een korte uitleg rond een eetstoornis en bewegingsdrang. Tijdens deze workshop stellen we ook ons gratis ebook: "omgaan met bewegingsdrang" voor. Dit alles om je hierin verder te ondersteunen.

Ik ben Ella en neem jullie graag mee in de wereld van Yoga.

Wanneer je een eetstoornis en/of een moeilijke relatie met je lichaam hebt, is het zeker niet evident om op een gezonde manier te bewegen en voldoende naar je lichaam te luisteren.

In deze yoga initiatie gaan we proberen zo dicht mogelijk met onze aandacht bij ons lichaam te komen en de stem van de eetstoornis even op de achtergrond zetten. Zo gaan we aan de slag met onze ademhaling, meditatie en bewegingen. Het doel is rust creëren in je hoofd en leren luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Doe je mee?

Middagpauze met lunchbuffet

14u

Soukaina El Ouardi

Dag allemaal
Mijn naam is Soukaina en ik ben ondertussen 28 jaar jong/oud het is maar hoe je het bekijkt. Ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik woon al een aantal jaar in België. De meeste mensen die mij kennen weten dat ik een bezige bij ben, dit zal zo duidelijk worden.
Als verpleegkundige heb ik mij gespecialiseerd binnen de geestelijke gezondheidszorg maarook binnen oncologie en neurologie. Momenteel werk ik deeltijds in het ziekenhuis binnen de hele blok psychiatrie. Ik hou van variatie en mij bij te scholen. Hiernaast werk ik als therapeutisch coach waar ik in een multidisciplinair praktijk begeleiding bied aan mensen die lijden aan een eetstoornis. Dit doe ik omdat ik zelf een eetstoornis heb gehad en ook binnen de ggz werk. Ik zie hoeveel hulpvraag er is en er helaas vaak te weinig aanbod is. Ook werk ik als vrijwilliger voor ANBN en draag ik een steentje bij waar het mogelijk is. Hiervoor kom ik vaak op scholen om gastlezingen te geven. Als kind had ik al passie voor sport en heb ik ook topsport gedaan. Op het voetbalveld of in de fitnesszaal kun je mij ook vinden. Hierin heb ik ook trainingen gegeven, maar door de drukte sta ik momenteel nog maar 1 avond in de gym.
Als kerst op de taart ben ik nu een kleine 2,5 jaar online aan het ondernemen. Alles wat ik doe, doe ik met passie. Ik zeg altijd als je doet waar je van houdt dan werk je geen enkel moment. Naast mijn leuke gevarieerde carrière hou ik ervan om te lezen, wandelen, reizen,
eten, koffie en tijd spenderen met mijn familie en vrienden.
Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten. Mocht je meer vragen hebben, mag je ze gerust stellen
Warme groeten
Soukaina

16u

Louise Carton

Hallo! Mijn naam is Louise, ik woon in Oostende en momenteel combineer ik mijn job bij Runners’ Lab (loopspeciaalzaak) met masterstudies kinesitherapie. Pittige combi, maar dat ben ik: steeds op zoek naar een uitdaging. Tegelijk blijkt dat ook wel mijn grootste valkuil. Altijd bezig zijn en niet altijd voldoende tijd nemen voor mezelf. Ik kan dat ondertussen wel al beter, na het doorlopen van een lang herstelproces na jarenlang vast te zitten in een eetstoornis. Ondertussen al jaren geleden, deed ik aan topsportatletiek. Ik werd verschillende keren Belgisch kampioen, Europees beloftekampioen, ging naar de Olympische spelen en ik werd er niet gelukkig van. Daar zat die eetstoornis voor een groot deel tussen. Ik kom een deeltje van mijn verhaal met jullie delen, misschien herkennen sommigen onder jullie zich wel in dingen die mij getriggerd hebben. Maar vooral, ik zou jullie hoop willen geven. Het leven is zo veel mooier als die eetstoornis niet meer alles voor het zeggen heeft.

16u30

Lotgenotengesprek

Kom met lotgenoten in contact, dit kunnen anderen met een eetstoornis zijn, mensen die al hersteld zijn of mensen uit de omgeving van iemand met een eetstoornis. Samen gaan we in gesprek om te weten hoe je kan helpen, welke stappen je nog kan zeggen en nog zoveel meer.

18u

Lotte De Clercq

Graag wordt er tijd gemaakt om jullie te bedanken om naar het open weekend te komen. Dan worden er ook nog vragen beantwoord die je hebt over ESpoir of het open huis.

bottom of page